Düşünceler Hakkında Bilmek Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın bapsı kolu ivedi durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. Panik par olarak da aşina bu kollar uygun kapı kolu kabil mümkün.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının belli başlı bir yangın direnci süresi sağlayacak şekilde tasarlandığından emniyetli olunmalıdır.

Ekseriyetle yangın merdiveni ile alay malay kullanılan bu müstacel çıkış bapsı, buhran anlamış olurında insanların yangın sahaından hızla uzaklaşmalarını esenlayarak yaşamsal bir rol üstlenmektedir.

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari strüktürsı ilkin olgunlaşmak üzere kullanım amacına ve kullanan kişi nüshasına bakılırsa tasarlanan kapıdır. Aynı anda birbunca insanın kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın kapıları, yüksek binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunduğu tuzakışdoneş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar gibi binalarda tercih edilmektedir.

Mono blok gövde kuruluşsı grup sistemi veya panik amerikan bar sisteminin kilidin yürekinden sabık 4 adet cıvata ile bir birine bağlanması ile esenlanmaktadır.

Yangın kapıları, yangınla uğraş ekiplerinin karışma etmesine ve yangının denetleme altına hileınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların emin bir şekilde tahliye edilmesine olanak teşhisr.

Yekûn çıkış degajeliği, 32 nci maddeye bakılırsa hesaplanan bir kattaki yararlanma alanlarındaki toplam kullanıcı sayısının ünite genlikten sabık zat sayısına seksiyonü ile elde edilen bileğerin 0.5 m ile çarpılması ile mevcut değerden azca gayrimümkün.

Bu gibi yerlerde belirttiğimiz üzere birlik yangın çıkış noktasının olması da yeterli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu gibi kriterlerin dikkate aldatmaınarak vacip adetda yangın merdivenin binalara entegre edilmesinde de yarar vardır.

Sarmal Yangın Bapsı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; ekseriyetle sınai tesislerde iki farklı yerı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu kurmak için kullanılmaktadırlar.

Tüm çıkışların ve muvasala yollarının süflida tamlanan şartlara yarar olması gerekir:

Yatay zemin ve ulama elemanlarının oluşturduğu şekil Z harfine benzediği bâtınin "Z Tipi Yangın Merdiveni" olarak adlandırılmaktadır. Z tipi yangın merdiveni özellikleri süflidaki gibidir.

Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın baplarının devamlı kapalı kalmasını esenlar.

Yangın asayiş hollerinin engel, tavan ve yaradılıştanında tek semtıcı gereç kullanılamaz ve bu hollerin, yangına en az 120 dakika dayanıklı örek ve en azca Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul 90 dakika dayanıklı esrar sızdırmaz kapı ile gayrı bölümlerden ayrılması gerekir.

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nazaran daha azca yeğleme edilmesinin sebebi insanların inerken daire çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri yahut abra kaybı gibi şeyler yaşayabilmeleridir.

Report this wiki page